Hirdetés
Rakott brokkoli csirkehússal

Rakott brokkoli csirkehússal

Holnap este vendégek érkeznek? Nem érünk rá előkészülni a napi elfoglaltságok miatt? Sebaj! Előző nap összekészítjük ezt a rakottast, másnap csak a sütőbe kell tolnunk a vendégek érkezésekor, s rövid időn belül ínycsiklandó illat lengi be a konyhát…

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben kb. 10 -15 percig főzzük. Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre megpirítjuk,hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát,  fűszerpaprikával megszórjuk és a darált húst rátesszük. Sózzuk, borsozzuk és kis víz hozzáadásával készre főzzük.

 

A vajon a lisztet megfuttatjuk és ha forró, akkor elkezdjük a tejet hozzáönteni adagonként, közben fűszerezzük sóval, örölt borssal. Ha az összes tej hozzáadása után is nagyon sűrűnek találjuk a mártásunkat,  akkor még egy kis tejjel hígitsuk tejföl-sűrűségűre.

A megfőtt brokkolit leszűrjük és egy magas falú tepsibe tesszük. Ha a tepsink nem teflonos, akkor érdemes kivajazni előtte.

A besamelmártáshoz keverjük hozzá a reszelt sajtot.

Először a brokkolira öntsük rá a húsos mártást, majd erre a sajtos besamelt. Előmelegített sütőben 180 fokon addig süssük, míg a tetején a mártás el nem kezd szépen barnulni (kb. 15 perc).

Tálalás

Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszorjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

60 dkg brokkoli

Húshoz:

40 dkg csirkemellfilé
darálva
2 ek napraforgó olaj
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk édes fűszerpaprika

Besamellmártáshoz:

kb. 5 -
6 dl tej
1 ek vaj
2 ek liszt
(púpozott)
20 dkg trappista sajt reszelve
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
őrölt bors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés