
Rakott brokkoli csirkehússal
Holnap este vendégek érkeznek? Nem érünk rá előkészülni a napi elfoglaltságok miatt? Sebaj! Előző nap összekészítjük ezt a rakottast, másnap csak a sütőbe kell tolnunk a vendégek érkezésekor, s rövid időn belül ínycsiklandó illat lengi be a konyhát…
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben kb. 10 -15 percig főzzük. Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre megpirítjuk,hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, fűszerpaprikával megszórjuk és a darált húst rátesszük. Sózzuk, borsozzuk és kis víz hozzáadásával készre főzzük.
A vajon a lisztet megfuttatjuk és ha forró, akkor elkezdjük a tejet hozzáönteni adagonként, közben fűszerezzük sóval, örölt borssal. Ha az összes tej hozzáadása után is nagyon sűrűnek találjuk a mártásunkat, akkor még egy kis tejjel hígitsuk tejföl-sűrűségűre.
A megfőtt brokkolit leszűrjük és egy magas falú tepsibe tesszük. Ha a tepsink nem teflonos, akkor érdemes kivajazni előtte.
A besamelmártáshoz keverjük hozzá a reszelt sajtot.
Először a brokkolira öntsük rá a húsos mártást, majd erre a sajtos besamelt. Előmelegített sütőben 180 fokon addig süssük, míg a tetején a mártás el nem kezd szépen barnulni (kb. 15 perc).
Tálalás
Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszorjuk.