
Prézlis rakott karfiol
Időnként az embernek sem ideje, sem kedve főzni és csak valami könnyűre, mégis melegre vágyik… OZ ideális fogást ajánl erre a „kedvre”, nem fogja megbánni.
Elkészítés
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben kb. 10 -15 percig főzzük.
Közben a zsemlemorzsát világos barnára pirítjuk az olajon és megsózzuk.
Ha a karfiol megfőtt, leszűrjük és egy magas falú tepsibe tesszük. Ha nem teflonos a tepsink, akkor érdemes kivajazni.
A tejfölt összekeverjük sóval és a liszttel, a karfiolra öntjük, a megpirított prézlit a tetejére szórjuk és előmelegített sütőben 170 - 180 fokon addig sütjük, amíg a prézli alól kilátszó tejföl el nem kezd dermedni.
Tálalás
Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Van, aki édesen szereti: ebben az esetben a sütés előtt a már tepsibe rakott ételt kristálycukorral megszórjuk és utána tesszük a sütőbe.