Hirdetés
Prézlis rakott karfiol

Prézlis rakott karfiol

Időnként az embernek sem ideje, sem kedve főzni és csak valami könnyűre, mégis melegre vágyik… OZ ideális fogást ajánl erre a „kedvre”, nem fogja megbánni.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben kb. 10 -15 percig főzzük.

Közben a zsemlemorzsát világos barnára pirítjuk az olajon és megsózzuk.

Ha a karfiol megfőtt, leszűrjük és egy magas falú tepsibe tesszük. Ha nem teflonos a tepsink, akkor érdemes kivajazni.

A tejfölt összekeverjük sóval és a liszttel, a  karfiolra öntjük, a megpirított prézlit a tetejére szórjuk és előmelegített sütőben 170 - 180 fokon addig sütjük, amíg a prézli alól kilátszó tejföl el nem kezd dermedni.

Tálalás

Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

 

Van, aki édesen szereti: ebben az esetben a sütés előtt a már tepsibe rakott ételt kristálycukorral megszórjuk és utána tesszük a sütőbe.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 fej karfiol
(szép nagy)
6 ek napraforgó olaj
6 -
8 ek zsemlemorzsa
5 dl tejföl
1 ek liszt

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés