Hirdetés
Közel-keleti töltött paprika

Közel-keleti töltött paprika

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1832 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk; a töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a kicsumázott, megmosott paprikákba töltjük. (A cserszömörce helyettesíthető 1 kk citromlé és 1 kk reszelt citromhéj keverékével.)

A paprikákat egy megfelelő nagyságú tepsibe tesszük, vizet öntünk alájuk, és 150 fokos sütőben nagyjából 1 óra alatt megsütjük.

A mártáshoz olívaolajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a magháztól és a szártól megszabadított paprikacsumákat, és a cukrot, és egy kicsit pirítjuk. Beletesszük a negyedelt paradicsomot, ízesítjük sóval, korianderrel, citromhéjjal. Addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem fő. Mixerben turmixoljuk, és ha túl sűrű, paradicsomlével hígíthatjuk. Hozzáöntjük a sült paprikák levét a tepsiből.

Tálalás

Minden tányérba szedünk a mártásból, és 3-3 paprikát elhelyezünk bennük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

12 db paprika
tölteni való
20 dkg csirkemellfilé
darálva
20 dkg főtt rizs
10 dkg fenyőmag
10 dkg hagyma
1 db tojás
2 ek mazsola
1 tk őrölt cserszömörce
(helyettesíthető)
1 tk oregánó
1 db áttört fokhagymagerezd
1 kk őrölt chilipaprika
1 tk reszelt citromhéj
őrölt bors

Mártáshoz:

2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
a paprikák csumája
cukor
1 tk őrölt koriander
1 tk reszelt citromhéj
őrölt bors
1 kg paradicsom
paradicsomlé

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés