Brokkoli besamellel és sajttal

Brokkoli besamellel és sajttal

Könnyű vacsoraötlet, amely évszaktól függetlenül elkészíthető. Kicsit megvadítva egy kis fokhagymával és fehérborral. OZ fakanalai között az egyszerű is gyakran mennyei!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben kb. 10 -15 percig főzzük.

Közben a vajon a hagymát megfuttatjuk. Amikor üvegesedni kezd, hozzáadunk egy kis bort és megfőzzük a hagymát, így sokkal könnyebb megemészteni. Ha a bor elfőtt, rászórjuk a lisztet, majd rátesszük a préselt fokhagymát és ha átforrósodott, akkor felöntjük a maradék borral; ha azt felvette a liszt, akkor elkezdjük a tejet hozzá önteni adagonként, fűszerezzük sóval, szerecsendióval, őrölt borssal. Ha az összes tejet a mártás magába szívta és nagyon sűrű, akkor tejjel lehet hígitani tejföl sűrűségűre.

A megfőtt brokkolit leszűrjük.

Egy magas falú tepsit, ha nem teflonos, akkor kivajazunk. A tepsibe rakjuk a brokkolit, a mártáshoz hozzákeverjük a reszelt sajtot és a brokkolira öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a tetején a mártás el nem kezd szépen barnulni.

Tálalás

Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

80 dkg brokkoli
3 ek vaj
1 dl száraz fehérbor
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 0,5 -
0.6 dl tej
2 ek liszt
(púpozott)
20 dkg trappista sajt reszelve
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
őrölt bors
őrölt szerecsendió

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés