Hirdetés
Zöldmetélt sütőtökös-narancsos paradicsomos mártásban

Zöldmetélt sütőtökös-narancsos paradicsomos mártásban

ÚJ!!!Színek, ízek, vitaminok! Keveredjetek, kavarodjatok! Családunknak finom vacsorapillanatokat okozzatok!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel

Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, majd apróra, a megtisztított tököt kis kockákra vágjuk.

Az olajon világossárgára pirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, sózzuk, átforrósítjuk, beleöntjük az alma- és a narancslevet, és hozzáadjuk a kockára vágott tököt. Addig főzzük, amíg a tök puha nem lesz, és a mártás be nem sűrűsödik.

A tésztához a vajon megfonnyasztjuk a megmosott és lecsepegtetett spenótot. Az elkészítési útmutatónak megfelelően kifőzzük a zöldmetéltet, és a spenóthoz keverjük.

Tálalás

A tésztát tányérokra adagoljuk, meglocsoljuk a mártással, és a tetejére szórjuk a parmezánt.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Mártáshoz

2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
50 dkg sütőtök
1 ek sűrített paradicsom
2 dl almalé
2 dl frissen facsart narancslé
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 kk curry
1 kk fehérbors

Metélthez

20 dkg zöldmetélt
1 ek vaj
20 dkg friss spenót

Tálaláshoz

parmezán sajt reszelve

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés