Hirdetés
Vongole Vermicelli / Spagetti alle cozze

Vongole Vermicelli / Spagetti alle cozze

Az olasz elnevezés egy egyszerű, tengerparti ételt idéz! Varázsolja Ön is nyaralásai sós illatát az asztalára!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Tejmentes étel

Elkészítés

A friss kagylókat váltott vízben jól megmossuk, amelyiknek a háza nyitva van, azt eldobjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük.

Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáöntjük a kagylót és fehérbort. Sózzuk, fűszerezzük a chilivel és addig főzzük kevergetve, amíg a kagylók kinyílnak (ez pár perc). A tésztát kifőzzük, és a kagylós raguhoz keverjük a petrezselyemmel együtt.

Megjegyzés: Ez az étel két nevet "visel". A "cozze" és a "vongole" két kagylófajtát jeleznek: a "vongole" a kisebb, barnás és fehér kagylót, a "cozze" pedig a nagyobb, feketéket. Bármelyik felhasználható ebben a receptben, sőt akár vegyesen is. A "spagetti" és a "vermicelii" pedig természetesen két tésztafajtát jeleznek. A spagettit talán nem kell bemutatni. A vermicelli az ő nagyon vékony "kistestvére".

Tálalás

A tésztát tányérokra adagoljuk, a kagylókat egyformán szétosztjuk a tetején. Sajt nélkül esszük, villával, úgy, hogy bal kezünkkel megfogjuk a kinyílt kagylót, és villával kivesszük a kagylóhúst. A zárt kagylókat kidobjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

2 kg friss Vongole kagyló
vagy 40 dkg fagyasztott héj nélkül
20 dkg hagyma
5 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
2 dl fehérbor
chilipaprika
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
40 dkg vermicelli tészta (nagyon vékony spagetti)

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés