Hirdetés
Szicíliai masnitészta

Szicíliai masnitészta

Nincs semmi jó a tévében? Megint a Keresztapa-trilógia egyik filmjét nézi majd meg? Pompás ráhangolódást jelenthet ez a különleges és fenséges tészta!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 35 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A hagymát felaprítjuk, a gombát és a fokhagymát felszeleteljük.

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pirítjuk, majd beletesszük a gombát, a mazsolát, a chilipaprikát, a citromhéjat, az oregánót, és megsózzuk. Először levet ereszt, ezt elpárologtatjuk, és majdnem zsírjára sütjük. A masnitésztát kifőzzük, összekeverjük a gombás raguval, a petrezselyemzölddel és a vajjal. Ha túl száraz lenne, a tészta főzőlevéből önthetünk hozzá.

Tálalás

A tésztás ragut tányérokra rendezzük, és megszórjuk jó sok durvára reszelt parmezánnal. Aki szereti, olívaolajjal is meglocsolhatja.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
40 dkg gomba
10 gerezd fokhagyma
1 ek aprószemű mazsola
aprított chilipaprika
1 tk oregánó
1 tk reszelt citromhéj
40 dkg főtt masnitészta (farfalle)
1 ek vaj
friss, aprított petrezselyemzöld
parmezán sajt

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés