Hirdetés
Szalonnás-gombás-petrezselymes szélesmetélt

Szalonnás-gombás-petrezselymes szélesmetélt

Egyszerű, laktató és igazán ízletes tésztavacsorát szeretne készíteni? Nem csoda, hogy ide kattintott! És ne is menjen tovább! Itt az ideális recept!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 35 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A szalonnát kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Előbbit kiolvasztjuk egy magasfalú serpenyőben, majd kicsit megpirítjuk, és hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. A zsírt lekanalazzuk róla, és félretesszük. A szalonnás gombát felöntjük a tejszínnel, és erősen forraljuk. Közben az elkészítési útmutató szerint kifőzzük a tésztát. Amikor a mártás sűrűsödni kezd, a petrezselyemzölddel együtt belekeverjük a szélesmetéltet.

Tálalás

A tésztát tányérokra adagoljuk, parmezánt kínálunk hozzá. Aki szereti, meglocsolhatja a szalonna kisült zsírjával.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

10 dkg szalonna
40 dkg gomba
bors
3 dl főzőtejszín
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
40 dkg szélesmetélt

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés