Szalámis pizza betyárosan, paprikával

Szalámis pizza betyárosan, paprikával

OZ szereti a jól megpakolt pizzákat. "Hogy legyen mivel jóllakni". Nos, ezután a pizza után senki sem marad éhes. Esetleg csak szomjas! De ez ellen egy jó házigazda mindent megtesz!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 90 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

Először az alaptésztát készítjük el. Ennek receptjét, pontos leírását és videoreceptjét itt találhatja: http://www.laptopkonyha.hu/receptek/?sw_29_item=4270&sw_29_folder=128#Pizza+alapt%C3%A9szta

A sütőt előmelegítjük 220 fokosra, légkeveréses üzemmódban.

A passzírozott paradicsomot összekeverjük az ajvárral. A tésztából 10-15 cm átmérőjű kis pizzákat formázunk, megkenjük paradicsommártással. A szeletelt szalámit tesszük először a tésztára, majd a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát, paprikát, gombát, sózzuk és befedjük a reszelt sajtokkal.

A sütő jellegétől függően kb. 10 perc alatt megsütjük. 

A sütőt előmelegítjük 220 fokosra, légkeveréses üzemmódban.

A passzírozott paradicsomot összekeverjük az ajvárral, vagy külön-külön rákenjük a pizzákra. A tésztából 10-15 cm átmérőjű kis pizzákat formázunk, megkenjük paradicsommártással. A szeletelt szalámit tesszük először a tésztára, majd a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát, paprikát, gombát, sózzuk és befedjük a reszelt sajtokkal.

A sütő jellegétől függően kb. 10 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Készítsünk elő kényelmes foteleket, friss, hideg söröket és egy jó focimeccset (vagy bármilyen más sporteseményt). Tálaljuk mosolyogva és biztatva: "van még"!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 adag pizza tészta
25 dkg passzírozott paradicsom (tetrapack)
1 ek ajvár
15 dkg trappista sajt reszelve
15 dkg Anikó sajt reszelve
2 db paprika
20 dkg szalámi
1 db lilahagyma
20 dkg gomba
liszt a nyújtáshoz

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés