Hirdetés
Spenótos cannelloni

Spenótos cannelloni

"Gesztenye", amatőr mesterünk, ínycsiklandóan keveri ebben a mesés és színes ételben az olasz és a magyaros ízvilágot. Egészséges, előre elő lehet készíteni, és a zöldség- és húsimádókat egyaránt el lehet kápráztatni ezzel a tésztaétellel!

Bezárás
Elkészítés ideje: 50 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a húst és puhára pároljuk. Közben befűszerezzük sóval, őrölt borssal. Amikor kész, kicsit hagyjuk kihűlni.
Közben kevés olajon a lisztet picit átpirítjuk. Amennyiben friss spenóttal dolgozunk (ahogyan a filmben is), ilyenkor tesszük hozzá, de előtte kicsit felaprítjuk. Megvárjuk, amíg a spenót kicsit "összeesik", majd a tejszínnel óvatosan, állandó keverés mellett felengedjük. Kicsit összeforraljuk és azt is hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a sajtot és a tojássárgákat, ezt is befűszerezzük kevés sóval, őrölt borssal. Amennyiben mirelit spenóttal dolgozunk, ekkor beletesszük, lehetőleg kiovasztva.

A cannelloni tésztákat megtöltjük a hússal és egy jénaiba sorakoztatjuk őket.
A tejszínes keverékkel leöntjük, hogy mindenhol ellepje a tésztát és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A cannelloni tésztákat nem főzzük ki előre, csak úgy szárazon töltjük be és úgy öntjük le a tejszínes keverékkel.

Tálalás

Gesztenye receptjei: http://gesztenyeblog.blogspot.com

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

12 db cannelloni tészta
50 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
(kicsi)
25 dkg spenót
őrölt bors
5 dl főzőtejszín
2 db tojás sárgája
1 ek liszt
kevés parmezán sajt
kevés olívaolaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés