Hirdetés
Póréhagymás spagetti gyökérzöldségekkel és szardellával

Póréhagymás spagetti gyökérzöldségekkel és szardellával

Már (rég) elmúlt a nyár, de mégis egy vitaminbombára vágyik, a tészta áldásos közreműködésével? OZ is valami hasonló hangulatban lehetett, amikor ezt az ételt kitalálta. Kövesse őt bizalommal!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Tejmentes étel

Elkészítés

Valamennyi zöldséget nagyon apró kockákra vágjuk.

Magas hőfokon az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a szardellapasztát, a sűrített paradicsomot, majd a felaprított fokhagymát. Meghintjük szárított kakukkfűvel, belekeverjük az apróra vágott olívabogyót, a sárgarépát, kis kevergetést követően kevés cukrot adunk hozzá, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A mártáshoz adjuk a fehérrépát, a póréhagymát, megborsozzuk, ha szükséges utánaízesítünk sóval. Közben beleaprítjuk a zellerszárat és fedő alatt kb. 45 percen át lassú tűzön főzzük, ezalatt a zöldség is megpuhul és közben a leve is besűrűsödik.

Ha a mártás elkészült, hozzátesszük az elkészítési útmutató szerint előre kifőzött spagettit és folyamatosan kevergetve átmelegítjük.

 

Tálalás

A spagettit tálra rendezzük, és megszórjuk reszelt parmezánnal és meglocsoljuk egy evőkanál extra szűz olívaolajjal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
1 tk szardellapaszta
4 gerezd áttört fokhagymagerezd
1 szál póréhagyma
20 dkg sárgarépa
1 db zellerszár
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
2 ek zöld olívabogyó
1 ek sűrített paradicsom
1 tk kakukkfű
bors
cukor
40 dkg spagetti
parmezán sajt

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés