Hirdetés
Masnitészta lazaccal és zöldborsóval

Masnitészta lazaccal és zöldborsóval

Vannak, akik úgy vélik: az egészség megőrzése érdekében minden nap kell borsót fogyasztani. Ugyancsak elismert tézis, hogy halat is kell enni hetente többször is. A tészta pedig…. Nos, anélkül pedig nem érdemes élni!!!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, a lazacot és a répát kockázzuk.

Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, fűszerezzük borssal, ízesítjük cukorral, sóval, hozzáadjuk a kockára vágott lazacot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Nagy lángon főzzük, ha a szósz kicsit redukálódott, hozzátesszük a borsót és a főzőtejszínt. Sűrű, krémszerű mártás legyen a végeredmény.

A masnitésztát megfőzzük az elkészítési útmutató alapján és keverünk hozzá egy kis vajat. Megbolondíthatjuk egy kis vágott radicchio salátával.

Tálalás

A tésztát tányérokra rendezzük, és a mártásból teszünk a közepére egy merőkanállal. Sajt nélkül fogyasztjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

2 ek olívaolaj
30 dkg lazacfilé szálka és bőr nélkül
1 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
10 dkg sárgarépa
20 dkg fagyasztott zöldborsó
2.5 dl főzőtejszín
bors
cukor
40 dkg főtt masnitészta (farfalle)
1 ek vaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés