Hirdetés
Lazacmousse tésztával

Lazacmousse tésztával

Nagyon egyszerű! Nagyon könnyed! Nagyon lazacos! Nagyon finom!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 25 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

Amennyiben friss tésztát szeretnénk készíteni, akkor kezdjük a víz felforralásával és a mousse elkészítése alatt készítsük el a csomagoláson javasolt módon. Ha nem szeretnénk párhuzamosan dolgozni, akkor a mousse elkészítése után érdemes a tésztafőzéshez kezdeni. Lehet továbbá már előre főzött tésztával dolgozni, amit a tálalás előtt elég megmelegíteni egy késhegyni vaj kíséretében.

A lazacot egy turmixgépben vagy egy botmixerrel pépesítjük, daráljuk. A kapott masszát összekeverjük a mascarponéval. Belereszeljük a citrom héjának negyedét és ráfacsarunk egy evőkanálnyi citromlevet. Ha szükséges, utánaízesítünk sóval.

Tálalás

A tésztát felhalmozzuk egy tányérra, a tetejére teszünk egy evőkanálnyit a lazacmousse-ból, hagyva, hogy a hő hatására a mascarpone olvadni kezdjen. Az egészet megszórjuk bőven petrezselyemmel.

Tészta nélkül is fogyaszthatjuk: meleg, sokmagvas, barna pirítósra is kenhetjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

20 dkg füstölt lazac
5 ek mascarpone
1 db citrom
1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
20 dkg spagetti

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés