Hirdetés
Ínyenc tésztatál

Ínyenc tésztatál

Nyárias ízeket varázsolhat a(z) - remélhetőleg kerti - asztalára ezzel a recepttel. Rádásul igen gyorsan!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A répát és a cukkinit kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, rádobjuk a zöldségeket, majd a fokhagymát is finomra vágjuk és hozzáadjuk.

A sonkát 1x1 cm-s kockákra vágjuk, és mehet is a párolódó zöldségekhez.  Rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a MAGGI Milánói makaróni alapot. Felöntjük 2 dl tejszínnel és 1 dl vízzel, átkeverjük, felforraljuk, és amikor a ragu leve besűrűsödött, beleforgatjuk a tésztát. Az étel ezzel el is készült, tálalhatunk.

Megjegyzés: amennyiben csirkemellfilével dolgozunk, akkor azzal kezdjük, hogy felkockázzuk a csirkemellet, és azt kezdjük el legelőször az olajon pirítani.

Tálalás

Tálaláskor meghintjük reszelt füstölt sajttal, petrezselyemzölddel díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

20 dkg csirkemellfilé
vagy gépsonka
30 dkg tollhegy (penne) tészta
10 dkg sárgarépa
1 db cukkini
2 tasak MAGGI Milánói makaróni alap
3 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt sajt reszelve
2 dl tejszín
1 dl olívaolaj
1 csokor aprított petrezselyemzöld
vagy snidling

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés