
Dolcelattés szardellás pizza
Ez a pizzafajta kifejezetten sörkorcsolyaként "üzemel" jól: a szardella sós íze és a dolcelatte (gorgonzola-típusú sajt) pikánssága szinte megköveteli a sört, a fröccsöt, a hűsítő, nem túl alkoholos meccsnéző nedűt. Minipizzaként két izgalmas pillanat között fogyasztható.
Elkészítés
Elkészítjük a pizzatésztát Oz receptje alapján, aminek pontos leírása ezen cím alatt található: http://www.laptopkonyha.hu/receptek/?sw_29_item=4270&sw_29_folder=128#Pizza+alapt%C3%A9szta
A sütőt előmelegítjük 220 fokosra, légkeveréses üzemmódban.
Ha már van, elővesszük a chilis olajunkat; ha nincs, gyorsan elkészítjük: az olívaolajat összekeverjük az Erős Pistával.
A tésztából 10-15 cm átmérőjű pizzákat formázunk. Megkenjük a tésztát a passzírozott paradicsommal, kicsit sózzuk. A szeletekre vágott paradicsomot salátacentrifugában leszárítjuk, majd a tésztára tesszük; megsózzuk, megcsepegtetjük a chilis olajjal, rátesszük a dolelattét, a szardellát, a kapribogyót, és végül a mozzarellát.
A sütő jellegétől függően 10-12 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Ha kedvet kaptak, feltehetik a napszemüvegüket, mint Sanyi; egyébként pedig mindenképpen hívjanak vendégeket!