Hirdetés
Dolcelattés szardellás pizza

Dolcelattés szardellás pizza

Ez a pizzafajta kifejezetten sörkorcsolyaként "üzemel" jól: a szardella sós íze és a dolcelatte (gorgonzola-típusú sajt) pikánssága szinte megköveteli a sört, a fröccsöt, a hűsítő, nem túl alkoholos meccsnéző nedűt. Minipizzaként két izgalmas pillanat között fogyasztható.

Elkészítés ideje: 90 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

Elkészítjük a pizzatésztát Oz receptje alapján, aminek pontos leírása ezen cím alatt található: http://www.laptopkonyha.hu/receptek/?sw_29_item=4270&sw_29_folder=128#Pizza+alapt%C3%A9szta

A sütőt előmelegítjük 220 fokosra, légkeveréses üzemmódban.

Ha már van, elővesszük a chilis olajunkat; ha nincs, gyorsan elkészítjük: az olívaolajat összekeverjük az Erős Pistával.

A tésztából 10-15 cm átmérőjű pizzákat formázunk. Megkenjük a tésztát a passzírozott paradicsommal, kicsit sózzuk. A szeletekre vágott paradicsomot salátacentrifugában leszárítjuk, majd a tésztára tesszük; megsózzuk, megcsepegtetjük a chilis olajjal, rátesszük a dolelattét, a szardellát, a kapribogyót, és végül a mozzarellát.

A sütő jellegétől függően 10-12 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Ha kedvet kaptak, feltehetik a napszemüvegüket, mint Sanyi; egyébként pedig mindenképpen hívjanak vendégeket!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 adag pizza tészta
25 dkg passzírozott paradicsom (tetrapack)
20 dkg dolcelatte
vagy más krémes zöldpenészes sajt
2 db mozzarella golyó
25 dkg koktélparadicsom
1 ek kapribogyó
10 dkg szardella filé
ízlés szerint chilis olaj
liszt a nyújtáshoz

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés