Hirdetés
Déltiroli gombás gnocchi pirítva, sertés szűzpecsenyével, mentával

Déltiroli gombás gnocchi pirítva, sertés szűzpecsenyével, mentával

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Tejmentes étel

Elkészítés

A húst, a gombát, a hagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

A majoránnát, a borsot, a mentalevelet, a fokhagymát összekeverjük egy evőkanál olívaolajjal, és ezt a fűszeres olajat a hússzeletekre kenjük.

A szalonnát kockákra vágjuk és kisütjük, a hagymát megpirítjuk rajta, majd rátesszük a gombát és tovább pirítjuk. A gnocchit az elkészítési útmutató szerint sós vízben kifőzzük. Egy teflonos wokban felforrósítjuk a vajat, rátesszük a főtt gnocchit és megpirítjuk. Belekeverjük a hagymás gombát, és hozzátesszük a húst is. Nagy lángon összepirítjuk a hozzávalókat, sózzuk, és a végén a vágott petrezselymet is hozzáadjuk.

Tálalás

A gnocchit tányérokra adagoljuk, és megszórjuk a parmezánforgáccsal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

10 dkg baconszalonna
1 ek olívaolaj
20 dkg gomba
20 dkg hagyma
6 gerezd fokhagyma
40 dkg sertés szűzpecsenye
1 ek vaj
50 dkg gnocchi, félkész
1 kk majoranna
1 kk bors
1 tk aprított mentalevél
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
parmezánforgács

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés