
Brokkolis rakott tészta csirkehússal
A rakottasok előnye, hogy kitűnő vendégvárók: előre összeállíthatók és a vendégség ideje alatt magában irul-pirul a sütőben, míg a háziasszonynak van ideje csevegni, koccintani…
Elkészítés
A tésztát az útmutató szerint kifőzzük. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hagymát apró kockára vágjuk, megpirítjuk az olajon, fűszerpaprikával megszórjuk és a darált húst rátesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a paradicsompürét és az aprított petrezselyemzöldet. Kis vízzel puhára főzzük.
Egy magas falú tepsibe rétegezzük a következő módon: (Ha a tepsink nem teflonos, akkor érdemes kivajazni.)
Tésztát terítünk a magas falú tepsi aljába, erre tesszük a brokkolirózsákat. A brokkolira tesszük a csirkehúst, majd a tetejére ismét tészta kerül.
Elkészítjük a mártást: a tojásokat összekeverjük a tejszínnel és sózzuk. Végül ezzel a mártással öntözzük meg és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje el nem kezd szépen barnulni.
Tálalás
Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.