Hirdetés
Brokkolis rakott tészta csirkehússal

Brokkolis rakott tészta csirkehússal

A rakottasok előnye, hogy kitűnő vendégvárók: előre összeállíthatók és a vendégség ideje alatt magában irul-pirul a sütőben, míg a háziasszonynak van ideje csevegni, koccintani…

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A tésztát az útmutató szerint kifőzzük. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A hagymát apró kockára vágjuk, megpirítjuk az olajon, fűszerpaprikával megszórjuk és a darált húst rátesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a paradicsompürét és az aprított petrezselyemzöldet. Kis vízzel puhára főzzük.

Egy magas falú tepsibe rétegezzük a következő módon: (Ha a tepsink nem teflonos, akkor érdemes kivajazni.)

Tésztát terítünk a magas falú tepsi aljába, erre tesszük a brokkolirózsákat. A brokkolira tesszük a csirkehúst, majd a tetejére ismét tészta kerül.

Elkészítjük a mártást: a tojásokat összekeverjük a tejszínnel és sózzuk. Végül ezzel a mártással öntözzük meg és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje el nem kezd szépen barnulni.

Tálalás

Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

20 dkg brokkoli
20 dkg csirkemellfilé
darálva
20 dkg trappista sajt reszelve
4 ek napraforgó olaj
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk édes fűszerpaprika
1 ek sűrített paradicsom
1 tk majoranna
4 dl főzőtejszín
2 db tojás
őrölt bors
40 dkg száraztészta
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés