Hirdetés

Bolognai lasagne

Bolognai lasagne
Készítette:Gy.Zsuzsi
Elkészítés ideje: 95 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes

Hozzávalók

1 cs. lasagne tésztalap
1/2 kg darált hús (fele, fele is lehet: marha+disznó)
1 fej vöröshagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1/2 zeller
3 paradicsom (vagy 1 darabos konzerv paradicsom)
1 kicsi paradicsompüré
ízlés szerint ketchup
ízlés szerint olaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bort
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint romaring
ízlés szerint fokhagyma
reszelt sajt

Besamellhez:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
7,5 dl tej
ízlés szerint só
ízlés szerint szerecsendió

Elkészítés

A zöldségeket megtisztiítjuk, felkarikázzuk, kevés olajon pároljuk. HOzzáadjuk a paradicsomot meghámozva,
és felöntjük kevés vízzel vagy húsleveslével. Mikor megpuhultak a zöldségek, akkor összeturmixoljuk és
félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és mikor puhára párolódott,
hozzáadjuk a zöldségturmixot, a ketchupot és fûszerezzük.
A besamellhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk kis adagokban a lisztet és a tejet, majd állandó kevergetés
mellett sûrûre fõzzük. Ezután sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.

Egy tûzálló edényt kivajazunk, elsõ rétegként besamell mártást teszünk, majd erre jön a tészta, ezutána a hús,
és így tovább folytatjuk. A lényeg, hogy a tetejére tészta, arra pedig besamell mártás kerüljön. Ezután
vajdarabkákat teszünk a tetejére, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal.
Elõmelegített sütõben 200 fokon 45 percig sütjük.

Tálalás

Tányérra teszünk egy szeletet.

Hirdetés
Hirdetés