Hirdetés
Zöldbabos libaragu

Zöldbabos libaragu

Olvassa csak el figyelmesen a receptet! A „trükk” a fűszerezésben van! Igazi ínyencfalatot készít el, ha megpróbálkozik ezzel az étellel.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 24 óra (pácolás) + 2 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Előző nap:

A libamellet lenyúzzuk, levágjuk róla a zsírt, és ez utóbbit a bőrrel együtt apró kockára vágjuk. Kisütjük, leszűrjük, és másnapig a pörcöt és zsírt a hűtőszekrényben tartjuk.

A pác hozzávalóit összekeverjük. A libamellet felkockázzuk, és a páclébe forgatjuk. Egy napra ezt is hűtőbe tesszük.

Másnap:

Előkészítés: a zöldségek előkészítésével kezdjük a munkát: a hagymát nem túl apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellerszárat szeleteljük, a zöldbabot centis darabokra aprítjuk.

Sütés: A libazsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst. Ha kis színt kapott, akkor hozzátesszük a zöldségeket, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Lassú forralással szaftos raguvá főzzük a zöldséges húst. Ha nagyon elfőné a levét, vízzel pótoljuk, ízlés szerint utánasózzuk.

Tálalás

A pörcöt egy teflonos serpenyőben megpirítjuk. A ragut tányérokra rendezzük, meglocsoljuk simára kevert tejföllel, és megszórjuk a pörccel.

Kenyeret kínálunk hozzá.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

60 dkg libamell bőrével együtt, csont nélkül
10 dkg hagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg zellerszár
60 dkg francia zöldbab
2 ek libazsír

Páchoz

2 dl vörösbor
4 gerezd fokhagyma
1 kk kínai ötfűszer keverék
1 kk római kömény
1 kk őrölt bors
1 kk őrölt koriander
1 kk őrölt szegfűbors
1 kk őrölt szerecsendió
1 kk őrölt borsmenta

Tálaláshoz

3 dl tejföl
kenyér
pörc

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés