
Zöldbabos libaragu
Olvassa csak el figyelmesen a receptet! A „trükk” a fűszerezésben van! Igazi ínyencfalatot készít el, ha megpróbálkozik ezzel az étellel.
Elkészítés
Előző nap:
A libamellet lenyúzzuk, levágjuk róla a zsírt, és ez utóbbit a bőrrel együtt apró kockára vágjuk. Kisütjük, leszűrjük, és másnapig a pörcöt és zsírt a hűtőszekrényben tartjuk.
A pác hozzávalóit összekeverjük. A libamellet felkockázzuk, és a páclébe forgatjuk. Egy napra ezt is hűtőbe tesszük.
Másnap:
Előkészítés: a zöldségek előkészítésével kezdjük a munkát: a hagymát nem túl apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellerszárat szeleteljük, a zöldbabot centis darabokra aprítjuk.
Sütés: A libazsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst. Ha kis színt kapott, akkor hozzátesszük a zöldségeket, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Lassú forralással szaftos raguvá főzzük a zöldséges húst. Ha nagyon elfőné a levét, vízzel pótoljuk, ízlés szerint utánasózzuk.
Tálalás
A pörcöt egy teflonos serpenyőben megpirítjuk. A ragut tányérokra rendezzük, meglocsoljuk simára kevert tejföllel, és megszórjuk a pörccel.
Kenyeret kínálunk hozzá.