Hirdetés
Thai csirke satay, földimogyoró mártással

Thai csirke satay, földimogyoró mártással

Huncut nevű "amatőr mesterünk", Házisáfrány, igazi egzotikumot hozott nekünk egy thai étel formájában. Cayenne borsban határozottan gazdagon lesz igazán finom, de a csípőset kevésbé kedvelőknek is ízleni fog: Házisáfrány ismeri a varázslatot - és megtanítja nekünk is!

Elkészítés ideje: 120 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Mozsárban törjük péppé a fás részétől megfosztott citromfüvet, fokhagymát és galangal gyökeret.
Tegyük hozzá a száraz fűszereket és szószokat. Keverjük alaposan össze.
Pácoljuk a marinádba a kockákra vágott csirkét legalább 2 órára, de inkább egész éjszakára.
Szúrjuk a húst a pálcikákra és süssük aranybarnára optimális esetben faszénen, vagy a tűzhelyen, lapos tepsiben.

Aprítógépben pürésítsük a mogyorót az összes többi hozzávalóval.
Ha túl sűrű lenne, tegyünk hozzá annyi vizet, hogy kellemesen puha masszát kapjunk.
Tálaljuk a satay mellé.

Tálalás

A pálcikákat a szósz társaágában tálaljuk, és bátran együk kézzel, úgy az igazi!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

40 dkg csirkemellfilé
kockára vágva
1 dl kókusztej
1 tk kurkuma
1 szál ázsiai citromfű
2 ek őrölt koriander
1 hüvelyknyi galangal gyökér
vagy gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 ek őrölt római kömény
3 ek szójaszósz
1 tk cayenne-i bors
2 ek halszósz
2 ek barnacukor
2 ek olívaolaj
hurkapálcák a sütéshez

Földimogyoró mártáshoz

200 g sótlan, pörkölt földimogyoró
1.5 dl kókusztej
1 gerezd fokhagyma
0.5 tk szójaszósz
2 ek szezámolaj
2 ek barnacukor
0.5 tk tamarindpaszta
vagy citromlé
1 tk cayenne-i bors
víz

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés