Hirdetés
Sült csirke mallorcai módra, pezsgővel

Sült csirke mallorcai módra, pezsgővel

Ünnepelni készülnek? Ne is keressen tovább! Itt a megfelelő főétel! Könnyű és könnyed! És természetesen: a tökéletes kísérője egy pohár pezsgő! Egészségére!

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Előkészítés: A citromot félbevágjuk, az édesköményt és a hagymákat negyedeljük, a póréhagymát és a zellerszárakat 2 cm-es darabokra vágjuk, az aprószemű burgonyát alaposan megsikáljuk.

Sütés: A csirkére facsarjuk a citrom levét, besózzuk, majd fűszerezzük borssal, rozmaringgal. Az egyik kifacsart fél citromot és a fokhagymagerezdeket a csirke hasüregébe tesszük. A zöldséget egy tepsiben összekeverjük sóval, borssal, rozmaringgal. Rátesszük a csirkét, meglocsoljuk olívaolajjal és a pezsgővel. A tepsit 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és a csirkét rendszeresen locsolgatva kb. 1 óra alatt megsütjük.

Tálalás

A feldarabolt csirkét a vele sült zöldségekkel tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 db egész csirke
1 db citrom
0.5 fej fokhagyma
80 dkg aprószemű burgonya
1 db édeskömény
4 db hagyma
1 szál póréhagyma
2 db zellerszár
2 ek olívaolaj
2 dl száraz pezsgő (spanyol)
1 tk rozmaring
bors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés