Stájer rántott csirke spanyol fokhagymamártással

Stájer rántott csirke spanyol fokhagymamártással

Íme az induló laptopkonyha.hu abszolút favoritja! Ezt készítse el velünk és biztosak vagyunk benne: hamarosan visszatér hozzánk!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 45 perc (hús pihentetése miatt) + 1 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Tejmentes étel

Elkészítés

Előkészítés: A csirkét a szokott módon daraboljuk.  A húst besózzuk, és hűtőszekrényben másfél órán át állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 120 fokra (csak a hús melegen tartására használjuk majd). Bepanírozzuk – azaz lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk – a húst.

Sütés: Egy mély serpenyőben, vagy fritőzben felforrósítjuk az olajat, és megsütjük benne a csirke részeit. A sütőben melegen tartjuk, ezalatt elkészítjük az aiolit.

Aioli mártás: A tojásokat megmossuk, alkohollal fertőtlenítjük. Felütjük, a sárgákat aprítógépbe (vagy turmixba) tesszük. Sózzuk, elindítjuk a gépet, és ha krémszerű a tojás, belecsepegtetjük az olajat, majd hozzáadjuk a citromlét, a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot. Jól összekevertetjük a géppel. Az aioli természetesen kézi habverővel is elkészíthető, ám fontos, hogy az olajat lassan adagoljuk a tojáshoz, és alaposan keverjük el.

Tálalás

Megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A salátát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és a hagymát vékonyan felszeleteljük.

A rántott csirkét tányérokra adagoljuk. A zöldségeket és az aiolit külön tálkákban tesszük az asztalra, borecetet és olívaolajat is kínálunk a salátához.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

1 db rántani való csirke

Panírozáshoz

liszt
tojás
zsemlemorzsa
1.5 l napraforgóolaj a sütéshez

Zöldfűszeres fokhagymamártáshoz (zöld aioli)

3 db tojás sárgája
3 dl kukoricaolaj
1 tk só
1.5 tk citromlé
3 gerezd fokhagyma
1 maroknyi petrezselyemzöld
1 maroknyi friss bazsalikom

Tálaláshoz

zöldsaláta
paradicsom
hagyma
borecet
olívaolaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés