Hirdetés
Resztelt máj

Resztelt máj

Ezt akár egy csárdában is elénk tehetnék… nagyon magyaros, hagymás, pirospaprikás, ahogy kell. Aki szereti a májat, ne hagyja ki.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 25 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A szalonnát felcsíkozzuk és egy forró serpenyőben megpirítjuk.

A hagymát szálasra, a zöldpaprikát csíkokra vágjuk és ha a szalonna már megpirult, hozzáadjuk és együtt pirítjuk tovább.

A csirkemájat felkockázzuk.

A hagymás-paprikás szalonnát kicsit megsózzuk és majorannát adunk hozzá.

A májat beleforgatjuk a lisztbe, majd beledobjuk a serpenyőbe. Szórunk rá pirospaprikát és hozzáadjuk a paradicsompürét. Jól összekeverjük. Adunk hozzá egy kis vizet, hogy legyen szaftja. Kicsit hagyjuk rotyogni, de nem sokáig, mert a máj megkeményedhet.

 

Tálalás

Főtt krumpli mellé terítjük a szaftos májat - díszíthetjük petrezselyemmel, kínálhatjuk friss kenyérrel, savanyúsággal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg csirkemáj
5 dkg füstölt szalonna
1 db paprika
1 db hagyma
1 ek sűrített paradicsom
őrölt bors
1 tk édes fűszerpaprika
1 tk majoranna
2 ek liszt

Tálaláshoz:

főtt burgonya
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés