
Pulykamellragu vargányával és cukkinivel sajtmártásban, sütőtökkel
Mi kell a családnak? Zöldség, hús, pompás ízek minden "generáció" számára, egészséges étrend! Íme!
Elkészítés
Az első teendőnk az, hogy a vargányát egy órára forró vízbe áztassuk. Ezt követően a rizskörettel foglalkozunk. A sütőt előmelegítjük 150 fokosra. Olyan lábast választunk, amely a fedőjével együtt sütőbe is tehető (azaz nincsenek hőre lágyuló részei). Ebben felforrósítjuk a vajat, rátesszük a rizst, összekeverjük, felöntjük a vízzel, és sózzuk.
Felforraljuk, lefedjük, és a sütőben készre pároljuk.
Ezalatt elkészítjük a ragut. A húst kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A paradicsomot és a cukkinit, a leszűrt vargányát és a sütőtököt szintén kockázzuk.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a húst, a fokhagymát, a zöldségeket a tök kivételével, sózzuk, borsozzuk, és először erős tűzön sütjük, majd összefőzzük. Ráreszeljük a citrom héját. Belekeverjük a krémsajtot és a tejfölt. Krémes ragut kell, hogy kapjunk. A sütőtököt kis kockára vágjuk, és egy párolóbetétben sóval megpároljuk, körülbelül 20 perc alatt. Amennyiben van gőzsütőnk, akkor 100 fokon, ugyancsak 20 perc alatt ott is megpárolhatjuk.
Tálalás
A ragut a rizzsel tányérokra adagoljuk, és megszórjuk a párolt tökkel.