Hirdetés
Pulykamellragu vargányával és cukkinivel sajtmártásban, sütőtökkel

Pulykamellragu vargányával és cukkinivel sajtmártásban, sütőtökkel

Mi kell a családnak? Zöldség, hús, pompás ízek minden "generáció" számára, egészséges étrend! Íme!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Az első teendőnk az, hogy a vargányát egy órára forró vízbe áztassuk. Ezt követően a rizskörettel foglalkozunk. A sütőt előmelegítjük 150 fokosra. Olyan lábast választunk, amely a fedőjével együtt sütőbe is tehető (azaz nincsenek hőre lágyuló részei). Ebben felforrósítjuk a vajat, rátesszük a rizst, összekeverjük, felöntjük a vízzel, és sózzuk.

Felforraljuk, lefedjük, és a sütőben készre pároljuk.

Ezalatt elkészítjük a ragut. A húst kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A paradicsomot és a cukkinit, a leszűrt vargányát és a sütőtököt szintén kockázzuk.

Az olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a húst, a fokhagymát, a zöldségeket a tök kivételével, sózzuk, borsozzuk, és először erős tűzön sütjük, majd összefőzzük. Ráreszeljük a citrom héját. Belekeverjük a krémsajtot és a tejfölt. Krémes ragut kell, hogy kapjunk. A sütőtököt kis kockára vágjuk, és egy párolóbetétben sóval megpároljuk, körülbelül 20 perc alatt. Amennyiben van gőzsütőnk, akkor 100 fokon, ugyancsak 20 perc alatt ott is megpárolhatjuk.

Tálalás

A ragut a rizzsel tányérokra adagoljuk, és megszórjuk a párolt tökkel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg pulykamellfilé
2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
2 dkg szárított vargányagomba
15 dkg fagyasztott zöldborsó
30 dkg cukkini
30 dkg paradicsom, héj és mag nélkül, lecsepegtetve
20 dkg Philadelphia krémsajt
1 tk reszelt citromhéj
2.5 dl tejföl
2 csokor aprított petrezselyemzöld
2 db áttört fokhagymagerezd
1 kk fehérbors
30 dkg sütőtök

Körethez

2 dl rizs
4 dl víz
1 ek vaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés