
Pulykamell zöld currymártással és piros zöldségekkel
Színes, szép, varázslatos ízvilágú, egészséges és kalóriaszegény! Hát mi tartja vissza attól, hogy kipróbálja?!
Elkészítés
Először a köretet és a currymártást készítjük el, hiszen a hús sütése pár percig tart csupán.
A körethez a zöldségeket felszeleteljük, és párolóbetétbe helyezzük, amit egy megfelelő méretű edénybe teszünk. Ujjnyi vizet öntünk alá, lefedjük, és puhára pároljuk a zöldségeket. Sózzuk.
Amennyiben rendelkezünk gőzpárolóval vagy gőzsütővel, akkor használjuk bátran azt, a párolóbetét helyett. Ebben az esetben viszont már a párolás előtt sózzuk meg a zöldséget!
A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, a mángoldot vagy spenótot összetépkedjük. Az olívaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöld currypastát, a spenótot / mángoldot és a petrezselymet, és tovább pirítjuk, amíg a mángold/spenót össze nem esik. Belekeverjük a tejszínt, ha felforrt, és a spenót / mángold puha, mixerben pürésítjük, citromlével és sóval ízesítjük.
Amikor mindezzel megvagyunk, a pulykaszeleteket sózzuk, szórunk rá fokhagyma granulátumot és római köményt, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Tálalás
Tányérokra rendezzük a hússzeleteket, a zöldségeket, és meglocsoljuk a mártással.