Hirdetés
Pulykamell zöld currymártással és piros zöldségekkel

Pulykamell zöld currymártással és piros zöldségekkel

Színes, szép, varázslatos ízvilágú, egészséges és kalóriaszegény! Hát mi tartja vissza attól, hogy kipróbálja?!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Először a köretet és a currymártást készítjük el, hiszen a hús sütése pár percig tart csupán.

A körethez a zöldségeket felszeleteljük, és párolóbetétbe helyezzük, amit egy megfelelő méretű edénybe teszünk. Ujjnyi vizet öntünk alá, lefedjük, és puhára pároljuk a zöldségeket. Sózzuk.

Amennyiben rendelkezünk gőzpárolóval vagy gőzsütővel, akkor használjuk bátran azt, a párolóbetét helyett. Ebben az esetben viszont már a párolás előtt sózzuk meg a zöldséget!

A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, a mángoldot vagy spenótot összetépkedjük. Az olívaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöld currypastát, a spenótot / mángoldot és a petrezselymet, és tovább pirítjuk, amíg a mángold/spenót össze nem esik. Belekeverjük a tejszínt, ha felforrt, és a spenót / mángold puha, mixerben pürésítjük, citromlével és sóval ízesítjük.

Amikor mindezzel megvagyunk, a pulykaszeleteket sózzuk, szórunk rá fokhagyma granulátumot és római köményt, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.

Tálalás

Tányérokra rendezzük a hússzeleteket, a zöldségeket, és meglocsoljuk a mártással.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

50 dkg pulykamellfilé
bors
római kömény
fokhagyma granulátum
liszt
olívaolaj a sütéshez

Currymártáshoz

2 ek olívaolaj
2 ek currypaszta, zöld
10 dkg hagyma
20 dkg mángold vagy spenót
1 csokor aprított petrezselyemzöld
3 dl főzőtejszín
citromlé

Körethez

30 dkg sárgarépa
30 dkg vöröskáposzta
30 dkg cékla

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés