Hirdetés
Pulykamell curryvel, gyömbéres mangóval és zöldborssal

Pulykamell curryvel, gyömbéres mangóval és zöldborssal

Elnézést, erre az ételkölteményre nincs jobb szó: ízorgia! Meglepőnek tűnő párosítás ez, amelynek eredménye minden képzeletet felülmúl! Mindenképpen próbálja ki!!!

Elkészítés ideje: 24 óra (pácolás) + 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Előző nap:

Előkészítés: A pác hozzávalóit összekeverjük. A húst kisebb kockákra vágjuk, és a páclébe forgatjuk. Egy napra hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap:

Előkészítés: először a rizsköretet indítjuk el. Ha nincs saját bevált rizsreceptje, vagy egészen egyszerűen kíváncsi arra, hogy OZ hogyan készíti el ezt az egyszerű, ámde megunhatatlan köretet, akkor keresse a mi változatunkat a "köretek" fejezetben!

Amíg a rizs a sütőben párolódik, elkészítjük a mártást: a mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról és felkockázzuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Amikor a rizs készen van, teflonos wokban megsütjük a pácolt pulykamellkockákat.

Tálalás

A húst a gyümölcsraguval és a rizzsel tányérokra rendezzük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

50 dkg pulykamellfilé
2 ek olívaolaj

Páchoz

6 gerezd fokhagyma
4 ek szójaszósz
1 ek csípős chiliszósz
1 tk currypaszta, sárga
1 tk curry

Gyömbéres mangóhoz

1 db mangó
1 ek friss reszelt gyömbér
1 ek tabasco szósz, zöld
1 ek zöldcitrom lé
1 ek zöldbors ecetes lében eltéve

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés