1 pulykafelsőcomb lehetőleg csontos és bőrös
kedvenc fűszersó
pár gerezd fokhagyma
házi szalonna csíkokra vágva
sütőzacskó
A pulykahúst megtisztítom, zsebeket vágok több helyen és betűzdelem a fokhagymát és a szalonnacsíkot.
Utána befűszerezem a húst a kedvenc fűszersómmal és sütőzacskóba teszem. Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A sütőzacskót lezárom, tepsibe helyezem és fogvályóval (nem tűvel) a zacskó tetején pár lyukat bökök, így könnyebben szellőzik sütés közben, de mégis visszapárolódik a saját zsírjában.
Kb. 1 óra alatt megpuhul a hús, aztán felvágom a sütőzacskót és óvatosan eltávolítom.
A kifolyt lében légkeveréssel hagyom pár percig átpirulni a húst.
Szeletekre vágom a húst és köretnek használhatunk burgonyát, vagy rizst, savanyúságot mellé.
Én az utolsó alkalommal pár darab csirke alsócombot is betűzdeltem, próbáljátok ki nagyon finom.