Parázson sült csirke (Lajosmizsén, a Tanya Csárdában)

Parázson sült csirke (Lajosmizsén, a Tanya Csárdában)

Szabad tűzön nemcsak bográcsban és grillrácson főzhetünk, süthetünk, nyársra pedig nemcsak szalonnát tűzhetünk… A filmen látható többcsirkés nyársforgató biztos nem áll rendelkezésre minden kertben, de kicsiben kell elkezdeni, egy vagy két csirkével… nem fogja megbánni! Ha a Tanya Csárdában járunk, érdemes megkóstolni!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 20 perc + 90 perc sütés
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A csirkéket a nyársra húzás előtt besózzuk. A szalonnalapokat a szárnya és a combja alá tesszük, majd spárgával rákötözzük.

Ezt követően a csirkéket a parázs fölé helyezzük és folyamatos forgatás mellett másfél óra alatt készresütjük. (Ahogy gyengül a parazsunk, úgy tehetjük egyre közelebb a parázshoz a csirkéket.)

Tálalás

Mi petrezselymes krumplival, párolt spárgával és őszibarackbefőttel tálaltuk…

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 db egész csirke
(vagy több) megtisztítva
füstölt szalonna
mangalica

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés