Hirdetés

Paprikás csirke

Paprikás csirke
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

6 db kisebb csirkecomb
1 csapott evőkanál só
2 fej vöröshagyma
2 db húsos zöldpaprika
3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 db paradicsom
1,5 dl alacsony zsírtartalmú tejföl
3 evőkanál liszt

Elkészítés

A húsról a bőrt lefejtjük, majd enyhén lesózzuk, félrerakjuk. A hagymát a paprikával finomra vágjuk, majd vajon vagy olajon megfuttatjuk. A pirospaprikát rászórjuk és azonnal egy kevés vízzel felengedjük. A cikkekre vágott paradicsomot hozzáadjuk, majd közepes lángnál zsírjára sütjük. Ekkor a húsdarabokat belerakjuk és mindkét oldalon fehéredésig megsütjük. Ezután kb. 3 dl vízzel felengedjük, megsózzuk, lefedjük és kb. 50 percig puhára pároljuk.

Végül a húst szűrőkanállal kiszedjük, óvatosan egy tálba rakjuk. Levét a tejföllel, liszttel sűrítjük, 2-3 percnyi forralás után átszűrjük, hogy sima, csomómentes legyen.

Tálalás

Tálaláskor a csirkét a paprikás mártásba visszarakjuk, megforrósítjuk és galuskával tálaljuk.

A recept, sok más finom fogással együtt megtalálható a Pannon Lapok Társasága kiadásában megjelent Hagyományos ételek könyvében. További információ és megrendelés a marketing@plt.hu e-mail címen kérhető.

Hirdetés
Hirdetés