Hirdetés
OZ csirkés tagine-ja

OZ csirkés tagine-ja

OZ a szakácsunk. A „tagine” (ejtsd: tázsin) egy észak-afrikai csodatál. OZ csirkés tagine-ja pedig egy fenséges fogás!

Elkészítés ideje: 1 óra 20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Tejmentes étel

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát, a húst és a sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk.

Sütés: Az olajat felforrósítjuk, majd rögtön csökkentjük a hőmérsékletet. Beledobjuk a forró olajba a hagymát, rövid ideig pirítjuk (csak „üvegesre”), majd rádobhatjuk a csirkecomb-darabokat is. Amint kifehéredik a hús, hozzáadagoljuk OZ fűszerkeverékét, rámorzsoljuk a chilit (érdemes kesztyűt használni). Beleszórjuk a répát. Felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. A hokaido tököt kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, feldaraboljuk, a héjával együtt! Amikor a víz felforrt, a tökdarabokat is beleöntjük a tagine-ba. Megsózzuk és hozzáadagoljuk a kuszkuszt. Lefedjük a tagine-t a tetjével. Alacsony hőmérsékleten, körülbelül egy órát főzzük.

Tálalás

A tagine tálban tálalhatjuk rögtön. A tagine-ról többet is megtudhat honlapunk „praktikák” részében.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

OZ fűszerkeveréke

1 kk garam masala
1 kk őrölt borsmenta
1 kk szumák
1 kk őrölt koriander

Húshoz

2 db csirkecombfilé
2 db csirkemellfilé
1 db hagyma
1 db hokaido tök (vagy sütőtök)
1 db sárgarépa
1 kk fekete hagymamag
1 db chilipaprika
4 ek kuszkusz
olívaolaj
Hirdetés
Hirdetés