
OZ csirkés tagine-ja
OZ a szakácsunk. A „tagine” (ejtsd: tázsin) egy észak-afrikai csodatál. OZ csirkés tagine-ja pedig egy fenséges fogás!
Elkészítés
Előkészítés: A hagymát, a húst és a sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk.
Sütés: Az olajat felforrósítjuk, majd rögtön csökkentjük a hőmérsékletet. Beledobjuk a forró olajba a hagymát, rövid ideig pirítjuk (csak „üvegesre”), majd rádobhatjuk a csirkecomb-darabokat is. Amint kifehéredik a hús, hozzáadagoljuk OZ fűszerkeverékét, rámorzsoljuk a chilit (érdemes kesztyűt használni). Beleszórjuk a répát. Felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. A hokaido tököt kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, feldaraboljuk, a héjával együtt! Amikor a víz felforrt, a tökdarabokat is beleöntjük a tagine-ba. Megsózzuk és hozzáadagoljuk a kuszkuszt. Lefedjük a tagine-t a tetjével. Alacsony hőmérsékleten, körülbelül egy órát főzzük.
Tálalás
A tagine tálban tálalhatjuk rögtön. A tagine-ról többet is megtudhat honlapunk „praktikák” részében.