1/2 sütőtök
1 édeskömény
8 gyöngyhagyma
1/2 kg pulykamell
kínai ötfűszer keverék (csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, édeskömény, szecsuáni bors)
olívaolaj
kis darab rozmaring-ág
só, bors
2 dl fehérbor
néhány deka kecskesajt
A tökből kikaparjuk a magos részt (nem kell kidobni: a tökdarabok mellett, alufólián megsüthetjük a magokat is, nagyon finom).
A fél tököt több darabba vágjuk és megszabadítjuk a héjától - ez nem holmi könnyed hámozás, inkább gyalulás, vigyázni kell, hogy az ember ne kaszabolja össze a kezét.
Az így kapott gyönyörű színű darabokat nagyjából egyforma, falatnyi kockákra vágjuk és egy jénai tálba szórjuk.
Feldaraboljuk az édesköményt, ezt is hozzáadjuk. A nyolc gyöngyhagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, és a többi után a tálba tesszük. A pulykahúst felkockázzuk és azt is a tálba tesszük.
Megszórjuk az egészet sóval, borssal, nagyjából egy teáskanálnyi ötfűszer-keverékkel, rászórjuk a rozmaring leveleket, és az egészet jól összeforgatjuk. Meglocsoljuk némi olívaolajjal, és aláöntjük a bort, majd a sütőbe tesszük, amit 210 fokosra állítunk. 40-50 perc alatt sül meg úgy, hogy közben néhányszor átkeverjük.
Amikor kész, néhány deka kecskesajtot morzsolunk rá.
A receptet a Praktikák sok gyerekhez blog szerzője, Maimoni tette közzé.