Hirdetés

Olaszos csirkemell rolád

Olaszos csirkemell rolád
Készítette:Rozmaring&Csokoládé
Elkészítés ideje: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Hozzávalók

50 dkg csirkemell

Töltelékekhez:
25 dkg ricotta
1 púpos tk. őrölt paprika
1 szál újhagyma
1 késhegynyi őrölt kömény
1 bő marék ruccola
1 púpos ek. reszelt parmezán
¼ citrom reszelt héja
1 késhegynyi őrölt szerecsendió

bors

Panírhoz:
2 db tojás
liszt

1 ek. reszelt parmezán
1 marék apróra tört dió
zsemlemorzsa

Körethez:
1 bő marék ruccola

bors
olívaolaj
1 db paradicsom kimagozva és apró kockára vágva

Elkészítés

Elkészítjük először a töltelékeket. A ricottát elfelezzük és két tányérba tesszük. Az egyiket elkészítjük kőrözöttnek. Hozzákeverjük az őrölt paprikát, az apróra vágott újhagymát, a késhegynyi őrölt köményt és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Majd elkészítjük az olaszos tölteléket is. A ricotta másik felét összekeverjük az 1 ek. parmezánnal, a citromhéjjal, a szerecsendióval, majd bő 1 marék ruccolát leforrázunk, hagyjuk kihűlni, apróra vágjuk, s azt is a masszához keverjük. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
A csirkemellet szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk kb. 5 mm vastagságúra. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, s szeletenként elkenünk benne először a magyaros kőrözöttből, majd a tetején vékonyan az olaszos ricottából. Próbáljunk meg figyelni rá, hogy a kétfajta töltelék ne igazán keveredjen össze, mert a végén ekkor szépen látni lehet a színek különbségét. A széleket szabadon hagyjuk, hogy amikor feltekerjük a húst, ne jöjjön ki a töltelék. Először a hosszabbik oldal széleit hajtjuk be, majd a rövid oldalon feltekerjük a húsokat. Majd miután a kész vannak a hengerek, bepanírozzuk őket.
A panír tojásához sót és 1 ek. reszelet parmezánt keverünk, a zsemlemorzsához pedig hozzákeverjük a durvára tört diót. A húshengereket egyenként bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük őket.
Míg sülnek, elkészítjük a köretet. 1 marék ruccolát – ezt már nem forrázzuk le -, összekeverünk némi olíva olajjal, sóval, borssal és az apró kockára vágott paradicsommal. Ha kész a hús, kicsit hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk őket és ruccolasalátával kínáljuk.


Read more: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2012/08/olaszos-csirkemell-rolad.html#ixzz22ghZy5uI

Tálalás

Karikára vágva, a salátán szépen elhelyezve

Hirdetés
Hirdetés