Hirdetés
Miguel-féle csirkeszárnyak uborkás-citromfilés joghurttal

Miguel-féle csirkeszárnyak uborkás-citromfilés joghurttal

Nyárias étel Miguel csirkeszárnya, amelyet természetesen nem Miguel, hanem OZ készít el nekünk. Mindazonáltal, elég, ha csak nyárias hangulatba kerülünk, és már készíthetjük is! 

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A fűszeres-sajtos joghurthoz az uborkát meghámozzuk, nagyon vékony kis hasábokra vágjuk, besózzuk, egy órán át állni hagyjuk a hűtőben. A csirkeszárnyak utolsó, csak csontos részét levágjuk. A többit egy tálba rendezzük, megsózzuk, majd ugyancsak egy órára a hűtőbe tesszük.

Az uborkából jól kinyomkodjuk a levet, leöblítjük róla a sót. Az olajat egy magasfalú edényben feltesszük forrósodni.

A hagymát felaprítjuk. A citromot kifilézzük, azaz kivágjuk belőle a gerezdeket úgy, hogy se héj, se hártya ne legyen rajta. A paradicsomot esetleg hidegen lehéjazzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. Összekeverjük a hagymát, a citromfilé-kockákat és a paradicsomot. A mentalevelet felaprítjuk, hozzáadjuk a salátához. Ezek után a lecsepegtetett uborkát is hozzákeverjük, majd sózzuk. Ezt követően hozzáöntjük a joghurtot, a krémsajtot, kevés olívaolajat és alaposan összekeverjük.

A szárnyakat szárazra töröljük. Forró olajban adagonként gyorsan kisütjük; amikor készen vagyunk az összessel, újra kisütjük valamennyit, amíg szép barnás színt nem kapnak. Az olajból kivéve borsmalomból frissen őrölve megborsozzuk.

Tálalás

A csirkeszárnyakat tányérokra rendezzük, a joghurtos salátát melléadagoljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

A húshoz

1.2 kg csirkeszárny
őrölt bors
1.5 l napraforgóolaj a sütéshez

A fűszeres-sajtos joghurthoz

0.25 l joghurt
0.25 kg Philadelphia krémsajt
30 dkg kígyóuborka
30 dkg paradicsom
10 dkg hagyma
1 db citrom
2 ek olívaolaj
őrölt bors
1 ek aprított mentalevél

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés