Hirdetés
Mézes libacomb márványsajtos diómártással és flambírozott vilmoskörtével

Mézes libacomb márványsajtos diómártással és flambírozott vilmoskörtével

Ehhez az ételhez ősz kell. Vagy tél. Kipirult arcok, amiket a hideg megcsípett. Egy szépen megterített asztal. És egy bátor háziasszony, aki nem hőköl vissza a hosszú címtől. Mert az elkészítés nem bonyolult. A siker biztosított.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 24 óra (pácolás) + 2 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

A pác hozzávalóit összekeverjük. A libacombok bőrét káró alakban bevágjuk, bekenjük a páccal, és egy napra hűtőszekrénybe tesszük.

A sütéshez olyan edényt választunk, amelyet a tűzhelyen is tudunk használni, és sütőbe is tehetünk (nincsenek hőre lágyuló részei). A combokat libazsíron körbesütjük, sózzuk, leöntjük a vörösborral, és a 180 fokosra előmelegített sütőben készre sütjük, közben rendszeresen locsolgatjuk a saját levével.

Amíg a hús sül, elkészítjük a márványsajtos diómártást. Először egy-két perc alatt megpirítjuk a diót egy száraz serpenyőben. Ezt követően a mártás összes hozzávalóját összekeverjük egy edényben, és lassú forralással krémesre főzzük.

A flambírozott vilmoskörtét csak közvetlenül tálalás előtt készítjük el: először hosszában kettévágjuk a gyümölcsöket, a magházukat kivesszük, majd nem túl vékony gerezdekre daraboljuk. A vajon karamellizáljuk a cukrot, hozzátesszük a körtét, átkeverjük, és leöntjük a pálinkával; ha forr, meggyújtjuk. Amikor az alkohol elégett, máris tálaljuk.

Tálalás

A libacombokat tányérokra rakjuk, a szaftjával meglocsoljuk. Melléöntjük a mártást, és körbedíszítjük a körtegerezdekkel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

4 db libacomb
2 dl vörösbor
2 ek libazsír

Páchoz

2 ek sűrített paradicsom
2 ek méz
2 tk provence-i fűszerkeverék
1 kk őrölt bors

Márványsajtos diómártáshoz

2 dl tej
20 dkg márványsajt
15 dkg dió durvára vágva
1 dl főzőtejszín
0.5 dl brandy
0.5 kk fehérbors

Flambírozott vilmoskörtéhez

5 db körte
1 ek vaj
2 tk cukor
1 dl vilmoskörte pálinka

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés