Hirdetés
Libamáj almás-tokajis raguval

Libamáj almás-tokajis raguval

Luxus, amit néha nagyon jó megengedni magunknak. Egy probléma lehet vele: az ízlelőbimbókat úgy elkényeztetjük ezzel az ízvilággal, hogy szomorú tekintetek szegeződnek majd ránk, amikor elfogy minden morzsa.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 3
Kalóriaérték 4 adag esetén: 4944 kcal

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra a leveles tészta sütéséhez. A tésztából kb. tenyérnyi négyzeteket vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokon kb. 10 – 15 percig sütjük.

Eközben elkészítjük a libamájat. (Amikor leveles tészta kész, tálra tesszük, és alufóliával letakarva melegen tartjuk.)

A libamájat ujjnyi vastagra szeleteljük, lisztben megforgatjuk, majd egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Ha már megolvadt, lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és úgy tesszük bele a libamájat. A szeletek mindkét oldalát átsütjük. Amikor kész, tálra tesszük, és alufóliával letakarva melegen tartjuk. A fél fej hagymát apróra vágjuk, az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, és a gyümölcsöt felkockázzuk. A visszamaradt vajon üvegesre sütjük a hagymát a dióval és a mazsolával együtt. Fűszerezzük a szerecsendióval és a szegfűszeggel, sózzuk, borsozzuk, növeljük a hőmérsékletet. Felöntjük a tokajival, beletesszük az almát, és amikor az alkohol elforrt, a libamájat is hozzáadjuk. Ekkor levesszük minimumra a hőmérsékletet. Felforraljuk, és már tálalhatunk is.

Tálalás

A tésztákra adagoljuk a libamájat. A visszamaradt raguba öntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta, és elosztjuk a tésztanégyzetek körül.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg libamáj
4 ek liszt
1 ek vaj
0.5 fej hagyma
2 db alma
15 dkg dió durvára vágva
10 dkg mazsola
1 kk őrölt szegfűszeg
0.5 kk őrölt szerecsendió
bors
1.5 dl Tokaji Aszú
1 dl főzőtejszín

Körethez

1 csomag leveles tészta

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés