Hirdetés
Gőzben párolt csirkemell karalábéval

Gőzben párolt csirkemell karalábéval

Tavasszal az elsők között kapható a piacokon a friss, ropogós karalábé. Ha már ki vagyunk éhezve a friss zöldségre és egy gyors, egyszerű és könnyű étket szeretnénk készíteni, nyugodt szívvel ajánljuk e fogást.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 50 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A csirkemelleket hosszában szeletekre vágjuk. Sózzuk és bekenjük a hojszin szósszal. Fűszerezzük majorannával.

A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, a melleket körbesütjük és felöntjük a fehérborral. 1 percnyi forralás után áttesszük egy, a gőzpárolóba tehető serpenyőbe és 100°C fokon 25 percig pároljuk.

A meghámozott karalábét ízlésünknek és hangulatunknak megfelelően felaprítjuk. OZ vékonyra szeletelve szereti ennél a fogásnál. Egy gőzpárolóba tehető serpenyőbe tesszük, összekeverjük sóval és cukorral. Betesszük a csirkemell mellé a gőzpárolóba a már fent említett 100°C fokra, de 20 perc párolás után kivesszük. Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük a tejszínnel és a karalábékat átforraljuk benne. Ha szükséges utánaízesítünk sóval.

Tálalás

A tányérokon elrendezzük a csirkemelleket, meglocsoljuk saját levükkel. Mellérendezzük a szaftos karalábét és ezt megdíszitjük a balzsamecet redukcióval. Az egészet megszórjuk a vágott petrezselyemmel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz:

2 db csirkemellfilé
1 ek vaj
1 tk majoranna
1 dl száraz fehérbor
1 ek hojszin szósz
ízlés szerint só

Karalábéhoz:

4 db karalábé
1 tk vaj
1 dl főzőtejszín
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só

Tálaláshoz:

balzsamecet redukció
friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés