Csirkecombok fehérboros hagymamártásban

Csirkecombok fehérboros hagymamártásban

Házias étel. Olyannyira, hogy igazából "otthonos" is. Aki ilyet vacsorázik, annak már semmi kedve nem lesz utána bárhová is elindulni, kimozdulni!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Előkészítés: A hagymákat és a sárgarépát megtisztítjuk, és hagymákat nagyon vékonyan felszeleteljük, a sárgarépát felkarikázzuk, a fokhagymát durvára vágjuk.

Sütés: A combokat félbevágjuk, a wokban nagy lángon forró olívaolajon mindkét oldalukon néhány percig sütjük, miközben sózzuk és meghintjük a fűszerekkel. Többször megforgatjuk, a végén hozzáadjuk a fokhagymát. A húsokat kivesszük a serpenyőből, borsozzuk, és a visszamaradt olajon a fokhagyma mellé hozzáadjuk a hagymákat, szükség szerint egy kis olajat öntünk még alá. Folyamatosan kevergetve megdinszteljük, majd kicsit megpirítjuk.
Amikor megpirult, hozzáadjuk a sárgarépát és a babérlevelet, majd a paradicsompürét is és elkeverjük. Visszatesszük a combokat, összekeverjük, és felöntjük a fehérborral. Kb. 5 percig továbbra is nagy lángon forraljuk, majd felöntjük vízzel, s miután felforrt lassú tűzön 3/4 óra-óra alatt készre pároljuk időnként megkeverve. Amennyiben van ekkora méretű fedőnk, le is fedhetjük.

A spagettit az elkészítési útmutatónak megfelelően kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük a petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.

Tálalás

A combokat tányérokra adagoljuk, mellétesszük a szaftot és a spagettit.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

4 db csirkecomb
4 ek olívaolaj
50 dkg különböző fajtájú hagyma (lila, vörös, gyöngy, póré, stb.)
4 db áttört fokhagymagerezd
10 dkg sárgarépa
2 dl fehérbor
4 db babérlevél
1 tk provence-i fűszerkeverék
1 tk kakukkfű
1 ek sűrített paradicsom
bors

Körethez

1 csomag spagetti
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés