
Chicken Succotash indián módra
Mi az a succotash mód? Nem áruljuk el, a filmből kiderül! Ahogyan az is, hogy kicsoda "Lángoló Szem és Vörös Torok", no meg az, hogy mi köze hozzájuk az amerikai mókusnak.... Rejtély a laptopkonya.hu-n!
Elkészítés
A csirkecombokról levágjuk a bőrt, majd kicsontozzuk, és a bőrt a csonttal együtt feltesszük egy lábasban kb. 4 dl hideg vízzel főni.
A húst kockákra vágjuk, sózzuk, meghintjük a chilipaprikával, rányomjuk a fokhagymát, összekeverjük. Felaprítjuk a hagymát, a szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, a hagymát megpirítjuk a zsírján. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Rádobjuk a paradicsomot, és ha felforrósodott, belekerülhet a kukorica, a borsó és a bab – előbbi kettő a levével együtt. Utánafűszerezünk, és nagy lángon főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda. A csirke alaplevet egy szűrőn át ráöntjük. Mire a leve besűrűsödik, a hús is megpuhul, ez kb 30-40 perc. Kis cukorral édesíthetjük.
Tálalás
Leveses tányérokba adagoljuk a szaftos ragut.