Hirdetés

Céklás tészta tárkonyos-tejszínes csirkemellel

Céklás tészta tárkonyos-tejszínes csirkemellel
Készítette:Gizi
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

1 nagy cékla
20 dkg tészta
margarin

őrölt fehérbors
ételízesítő
2 dl tejszín

Csirkemell hozzávalói:

4 db csirkemell
liszt
olívaolaj

ételízesítő
őrölt fehérbors
tárkony
3 dl tejszín

Elkészítés

Tészta elkészítése:

A céklát puhára főzni, majd hagyni kihűlni és nagylyukú reszelőn lereszelni.

Egy serpenyőbe a margarint felolvasztani, majd hozzáadni a lereszelt céklát.

Ízlés szerint ízesíteni, és többször átkeverve kicsit párolni. Ezután hozzáönteni a tejszínt, jól kiforralni és addig főzni ameddig teljesen besűrűsödik. (éppen hogy csak maradjon egy kis szaftja)

A tésztát (én masni tésztát használtam) enyhén sós vízben kifőzni, majd leöblíteni hideg vízbe.

Jól lecsepegtetni, majd a tejszínes céklához adni és jól összeforgatni. Ha szükséges még kicsit utána sózni.

Csirkemell elkészítése:


A csirkemellet besózni, és megszórni őrölt borssal, majd kicsit állni hagyni.

Egy serpenyőbe kevés olívaolajat hevíteni, és a lisztbe forgatott melleket belehelyezni. Lassú tűzön, mindkét oldalát 3-4 percig sütni, majd kiszedni és félretenni.

A fennmaradt pici olajba beleönteni a tejszínt, és ízlés szerint fűszerezni. (én nem sajnáltam belőle a tárkonyt)

Jól kiforralni, majd vissza helyezni az elősütött melleket és lefedve még párpercig párolni.

Közben a húst átfordítani, és ha már besűrűsödött a tejszín, lezárni alatta a lángot, és még párpercig lefedve hagyni.

Tálalás

A céklás tésztát a tárkonyos-tejszínes csirkemellel tálalni.

Hirdetés
Hirdetés