Tészta hozzávalói:
1 nagy cékla
20 dkg tészta
margarin
só
őrölt fehérbors
ételízesítő
2 dl tejszín
Csirkemell hozzávalói:
4 db csirkemell
liszt
olívaolaj
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
tárkony
3 dl tejszín
Tészta elkészítése:
A céklát puhára főzni, majd hagyni kihűlni és nagylyukú reszelőn lereszelni.
Egy serpenyőbe a margarint felolvasztani, majd hozzáadni a lereszelt céklát.
Ízlés szerint ízesíteni, és többször átkeverve kicsit párolni. Ezután hozzáönteni a tejszínt, jól kiforralni és addig főzni ameddig teljesen besűrűsödik. (éppen hogy csak maradjon egy kis szaftja)
A tésztát (én masni tésztát használtam) enyhén sós vízben kifőzni, majd leöblíteni hideg vízbe.
Jól lecsepegtetni, majd a tejszínes céklához adni és jól összeforgatni. Ha szükséges még kicsit utána sózni.
Csirkemell elkészítése:
A csirkemellet besózni, és megszórni őrölt borssal, majd kicsit állni hagyni.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat hevíteni, és a lisztbe forgatott melleket belehelyezni. Lassú tűzön, mindkét oldalát 3-4 percig sütni, majd kiszedni és félretenni.
A fennmaradt pici olajba beleönteni a tejszínt, és ízlés szerint fűszerezni. (én nem sajnáltam belőle a tárkonyt)
Jól kiforralni, majd vissza helyezni az elősütött melleket és lefedve még párpercig párolni.
Közben a húst átfordítani, és ha már besűrűsödött a tejszín, lezárni alatta a lángot, és még párpercig lefedve hagyni.
A céklás tésztát a tárkonyos-tejszínes csirkemellel tálalni.