Egy kiló csirkeszárny
só
bors
cayen bors
pirospaprika
metélőhagyma
petrezselyem
majoránna
fokhagyma
1 kg burgonya
3 nagy kanál vaj vagy margarin
2 kanál tej
zellerlevél
sütőzacskó
Megpucoljuk a szárnyakat, majd átdörzsöljük az előre elkevert fűszerekkel, préselt fokhagymával, apróra szelt zöldfűszerekkel. (Mivel nincs se kertem, se teraszom, de még egy jóravaló párkányos sem, szárított metélőhagymát használtam.)
A hús csípősségét a cayen borssal tudjuk szabályozni.
Tegyük a sütőzacskóba, zárjuk le, majd szúrjunk bele párat, hogy a gőz távozhasson. Az első fél órába lazán egy fóliát is rá szoktam tenni.
Ha letelt az idő nyissuk szét a zacskót és süssük ropogósra. Mivel a lé pirospaprikás, hogy ne égjen oda, érdemes a szárnyakat átrakni egy sütőpapíros tepsire. Nekem emiatt igazán finom ropogósra sültek. A zellerleveles burgonyapürét mindenkinek ajánlom nagyon finom. Készítünk egy krumplipürét (főtt burgonya, só, vaj vagy margarin és tej), majd belevágunk apróra szelt zellerleveleket. Az egészet habosra keverjük.
Tálaljuk friss salátával, hogy enyhítse a bors csípősségét