Hirdetés
Bakonyi pulykatokány

Bakonyi pulykatokány

Egy klasszikus. Egy otthont idéző kellemes ízkompozíció. Amit még véletlenül sem tudunk elrontani, ha a megfelelő minőségű alapanyagokhoz használunk egy kis MAGGi-t is!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 50 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd felcsíkozzuk. A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. A kis kockákra vágott füstölt szalonnát kevés előhevített olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Addig pároljuk együtt tovább, amíg aranysárgára pirul a hagyma is. Ekkor tűzről lehúzva meghintjük kevés fűszerpaprikával és felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a húst és lassú tűzön párolni kezdjük. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, meghintjük MAGGI Piros Magyaros Ízvarázs ételízesítővel, és néhány percig még tovább pároljuk. A főzőtejszínt kevés liszttel simára keverjük, majd behabarjuk vele a tokányt. Lassú tűzön, néhány percig kiforraljuk.

Tálalás

Tálaláskor galuskával kínáljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

60 dkg pulykamellfilé
20 dkg hagyma
15 dkg csiperkegomba
10 dkg füstölt szalonna
2 dl főzőtejszín
2 ek MAGGI Piros Magyaros Ízvarázs ételízesítő
2 dkg édes fűszerpaprika
1.5 dl napraforgó olaj
1 ek liszt

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés