Hirdetés

Bakonyi csirkemellragu

Bakonyi csirkemellragu
Készítette:csoti.henriette
Elkészítés ideje: 35 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

50 dkg csirkemellfilé felcsíkozva
25 dkg csiperke gomba felszeletelve
10 dkg füstölt házi szalonna apró kockákra vágva
2 kisebb paradicsom felkockázva
2 kisebb paprika felkockázva
2 fej vöröshagyma apró kockára vágva
1 tejföl
2 ek. finomliszt
só,
bors,
tört pirospaprika,
kevés víz

Elkészítés

A csirkemellet megtisztítom és felcsíkozom.
A zöldségeket megpucolom, felkockázom, a szalonnát felkockázom, a gombát felszeletelem.
Egy serpenyőben megpirítom a szalonnát és hozzáadom a kockázott hagymát, pár percig pirítom.
Hozzáadom a paradicsomot, paprikát és párolom pár percig. Ráöntöm a húst, ízesítem só, borssal, amikor zsírjára pirul a hús, akkor kis tört pirospaprikát szórok rá, kevés vizet öntök hozzá és jól elkeverem, hozzáadom a felszeletelt gombát és puhára párolom.
A végén a lisztet és a tejfölt összekeverve behabarom, egy-két percig hagyom összeérjen és kész.

Tálalás

Tálalhatjunk hozzá rizst, nokedlit, tésztát.

Hirdetés
Hirdetés