2 csomag bacon,
1 ek. kacsazsír,
1 nagy fej vöröshagyma apró kockázva,
1 nagy gerezd fokhagyma,
2 fél csirkemellfilé vékony csíkokra vágva,
50 dkg darálthús,
15 dkg csirkemáj kockázva,
2 tojás,
1 ek. morzsolt kakukkfű,
1 kk. őrölt feketebors,
1/2 kk. tört pirospaprika,
1 kk. só
Egy őzgerincformát (ami téglalap alakú nem recés) kibélelek a bacon szalonnával szorosan egymásra rakva.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Kis zsírban megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
Egy robotgépbe beleteszem a darálthúst, csirkemell egyik felét, májat, tojást, párolt hagymát, fokhagymát, fűszereket és sót. Az egészet összeaprítom, pépesítem.
A keverék felét a baconra nyomkodom, aztán a másik fél csíkozott csirkemellet sorba ráhelyezem, aztán belenyomkodom a massza második felét.
Az egészet betakarom a baconnal.
Sütöm kb. 1,5 órát, a szaftot leöntöm róla és egy tepsibe kiöntöm, majd pirítom pár percig, hogy a bacon is piros legyen.
Könnyen szeletelhető.
Szeletekbe vágva, párolt brokkolival, savanyúsággal, vagy köretnek lehet mellé rizs.