2 főre:
1 csirkemell
2 maréknyi csirke máj
majoránna
1 hagyma
1 paprika
4 fokhagyma
só
bors
húsfűszer
csomagonként 3 csík baconszalonna
2 ujjnyi szalonna
pirospaprika
Kezdjük a májjal.
A szalonna kockákat zsírjára pirítjuk, majd hozzáadunk egy felaprított fél hagymát és paprikát. Megdinszteljük, belepréselünk egy fokhagymát, megszórjuk borssal, majoránnával. A nagyobb kockákra vágott májat ezen az egyvelegen pár percig átpirítjuk, majd végezetül megszórjuk egy kevés pirospaprikával és sóval. Tovább ne süssük.
A csirkemellett két félre szedjük, a feleket hosszanti irányba kettévágjuk, de nem átvágjuk. Enyhén megklpfoljuk, hogy ne lyukadjon ki. A külsejét enyhén szórjuk meg húsfűszerrel. Óvatosan, mert a májat is fűszereztük és a baconnak is van, egy alap sóssága. Inkább fogyasztásánál igazítsunk utána.
Az egyik felére halmozzunk egy adag májat, a hús másik felét meg ráhajtjuk. Az egészet baconszalonnával betekerjük. (Nekem egy mellre három csík kellett.)
Egy kiolajozott tepsibe fektetjük. (Ha úgy érezzük, hogy ez nekünk nem megy, tekerés előtt tűzzük meg a batyunkat hústűvel.) A tepsibe a hús mellé tegyük a maradék hagymát, paprikát és fokhagymát, öntsünk hozzá egy kis vizet, majd 180 fokos előmelegített sütőben fedő alatt kb fél háromnegyed óráig pároljuk, majd fedő nélkül süssük készre.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk