
Almás-hagymás-diós csirkemáj puliszkával
Gyorsan elkészíthető. Laktató étel, mégsem nehezülünk el tőle. Tele van egészséges alapanyagokkal, és nem mellékesen: nagyon finom!
Elkészítés
Mivel a máj nagyon gyorsan elkészül, előbb a körettel dolgozunk.
Puliszka: a tejet a vajjal felforraljuk, sózzuk, ízesítjük szerecsendióval. Lassan belecsorgatjuka kukoricadarát, közben habverővel folyamatosan addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről, és állni hagyjuk. Ha nagyon besűrűsödne, forró tejjel hígíthatjuk, újra jól kikeverve.
Amíg a puliszka „pihen”, a hagymát felaprítjuk, az almát kis kockákra vágjuk, a diót durvára törjük.
A csirkemájat váltott vízben addig mossuk, amíg a víz tiszta nem marad. Utána borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró vajon nagyon gyorsan körbesütjük. 80-90 fokosra előmelegített sütőbe tesszük arra az időre, amíg a mártását elkészítjük. Ehhez a visszamaradt vajban a hagymát és a diót kicsit megpirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük a borssal, a szegfűszeggel és a szerecsendióval. Hozzáöntünk egy kis vizet, és hagyjuk elpárologni. Belekeverjük az almakockákat, a balzsamecetet. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, a májat kivesszük a sütőből, és máris lehet tálalni.
Tálalás
A puliszkát a tányérok közepére adagoljuk, erre helyezzük a májakat, körülöttük elosztjuk az almás-hagymás-diós ragut.