
Sertés szűzpecsenye pirított gombás gnocchival, mentával
Ha valakinek nem szalad össze a nyál a szájában már csupán csak a recept címét olvasva, akkor az vagy éppen most lakott jól, vagy nem szeretne teljesen őszinte lenni! A jó hír az, hogy elkészítve, ez az étel pont azt nyújtja, amit ígér!
Elkészítés
A húst, a gombát és a fokhagymát vékony szeletekre, a hagymát szálasra, a szalonnát kockára vágjuk.
A majorannát, a borsot, a mentalevelet és a fokhagymát összekeverjük egy evőkanál olívaolajjal, és ezt a fűszeres olajat a hússzeletekre kenjük.
A szalonnát kisütjük, a hagymát megpirítjuk rajta, majd rátesszük a gombát is és tovább pirítjuk. A gnocchit az elkészítési útmutató szerint sós vízben kifőzzük.
Egy teflonos wokban felforrósítjuk a vajat, rátesszük a főtt gnocchit, és megpirítjuk. Belekeverjük a hagymás gombát, és hozzátesszük a húst is. Nagy lángon összepirítjuk a hozzávalókat, sózzuk, és a végén a vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
Megjegyzés: A filmen szárított, őrölt mentalevelet használunk, de természetesen a friss mentalevél az igazi. Ha viszont valaki nem kedveli a mentát, helyettesítheti rozmaringgal is!
Tálalás
A gnocchit tányérokra adagoljuk, és megszórjuk parmezánforgáccsal.