Hirdetés
Sertés szűzpecsenye pirított gombás gnocchival, mentával

Sertés szűzpecsenye pirított gombás gnocchival, mentával

Ha valakinek nem szalad össze a nyál a szájában már csupán csak a recept címét olvasva, akkor az vagy éppen most lakott jól, vagy nem szeretne teljesen őszinte lenni! A jó hír az, hogy elkészítve, ez az étel pont azt nyújtja, amit ígér! 

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

A húst, a gombát és a fokhagymát vékony szeletekre, a hagymát szálasra, a szalonnát kockára vágjuk.

A majorannát, a borsot, a mentalevelet és a fokhagymát összekeverjük egy evőkanál olívaolajjal, és ezt a fűszeres olajat a hússzeletekre kenjük.

A szalonnát kisütjük, a hagymát megpirítjuk rajta, majd rátesszük a gombát is és tovább pirítjuk. A gnocchit az elkészítési útmutató szerint sós vízben kifőzzük.

Egy teflonos wokban felforrósítjuk a vajat, rátesszük a főtt gnocchit, és megpirítjuk. Belekeverjük a hagymás gombát, és hozzátesszük a húst is. Nagy lángon összepirítjuk a hozzávalókat, sózzuk, és a végén a vágott petrezselymet is hozzáadjuk.

Megjegyzés: A filmen szárított, őrölt mentalevelet használunk, de természetesen a friss mentalevél az igazi. Ha viszont valaki nem kedveli a mentát, helyettesítheti rozmaringgal is!

Tálalás

A gnocchit tányérokra adagoljuk, és megszórjuk parmezánforgáccsal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

10 dkg baconszalonna
20 dkg gomba
20 dkg hagyma
6 gerezd fokhagyma
40 dkg sertés szűzpecsenye
1 ek vaj
50 dkg gnocchi, félkész
1 ek olívaolaj
1 kk majoranna
1 kk bors
1 tk aprított mentalevél
1 csokor aprított petrezselyemzöld
parmezánforgács

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés