
Mézes disznó csípősen
A cím mindent elárul. Szerintünk azt is, hogy érdemes elkészíteni. Mert érdemes megkóstolni. És aztán újra elkészíteni. És aztán újra megkóstolni…
Elkészítés
A fűszerkeverék, illetve a chiliszósz hozzávalóit jól összekeverjük. A szűzpecsenyét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Mivel a hús hamar megsül, először a köretet készítjük el.
A rizshez a sütőt előmelegítjük 150 fokra. A forró vajon átforgatjuk a rizst egy olyan lábasban, amely a fedelével együtt sütőbe is tehető. A rizshez öntjük a vizet, sózzuk. Amikor felforrt, lefedjük, és a sütőben 20 percig pároljuk.
Ezalatt meghámozzuk az ananászt, hosszában negyedeljük, a kemény közepét kivágjuk, a húsát kockázzuk. Egy teflonos wokban felforrósítjuk a vajat, és az ananászt hirtelen átsütjük rajta.
Amikor mindezzel megvagyunk, süthetjük a húst; gyorsan kell dolgoznunk, hogy meg ne keményedjen. Egy nagy teflon serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a húsokat hirtelen körbesütjük rajta. Meglocsoljuk a mézes mártással, és ha felforrt, már tálalhatjuk is.
Tálalás
Tányérokra adagoljuk a húst a szaftjával, mellétesszük a rizst és az ananászt.