Hirdetés
Mézes disznó csípősen

Mézes disznó csípősen

A cím mindent elárul. Szerintünk azt is, hogy érdemes elkészíteni. Mert érdemes megkóstolni. És aztán újra elkészíteni. És aztán újra megkóstolni…

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A fűszerkeverék, illetve a chiliszósz hozzávalóit jól összekeverjük. A szűzpecsenyét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Mivel a hús hamar megsül, először a köretet készítjük el.

A rizshez a sütőt előmelegítjük 150 fokra. A forró vajon átforgatjuk a rizst egy olyan lábasban, amely a fedelével együtt sütőbe is tehető. A rizshez öntjük a vizet, sózzuk. Amikor felforrt, lefedjük, és a sütőben 20 percig pároljuk.

Ezalatt meghámozzuk az ananászt, hosszában negyedeljük, a kemény közepét kivágjuk, a húsát kockázzuk. Egy teflonos wokban felforrósítjuk a vajat, és az ananászt hirtelen átsütjük rajta.

Amikor mindezzel megvagyunk, süthetjük a húst; gyorsan kell dolgoznunk, hogy meg ne keményedjen. Egy nagy teflon serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a húsokat hirtelen körbesütjük rajta. Meglocsoljuk a mézes mártással, és ha felforrt, már tálalhatjuk is.

Tálalás

Tányérokra adagoljuk a húst a szaftjával, mellétesszük a rizst és az ananászt.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

60 dkg sertés szűzpecsenye
3 ek kukoricaolaj
mézes disznó fűszerkeverék

Mézes disznó fűszerkeverékhez

1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény
1 tk durvára őrölt bors
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk hagyma granulátum
1 tk őrölt szegfűbors

Mézes chiliszószhoz

20 dkg méz
1 kk kurkuma
5 cl száraz sherry
2 ek csípős chiliszósz

Rizshez

2 dl rizs
4 dl víz
1 tk vaj

Ananászkörethez

1 db friss ananász
1 tk vaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés