Hirdetés
Fokhagymás sertésmáj szelet zöldfűszerekkel, bazsalikomos paradicsomsalátával

Fokhagymás sertésmáj szelet zöldfűszerekkel, bazsalikomos paradicsomsalátával

Igazi vitaminbomba: zöldfűszerek, saláta, és a máj révén sok vas. Mindenképpen kényeztesse egyszer ezzel családját!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2130 kcal

Elkészítés

Először a salátához a bazsalikomolajat készítjük el: a hozzávalóit (bazsalikom, fokhagyma, só, olívaolaj) mixerbe, vagy aprítógépbe tesszük, és alaposan összeturmixoljuk. Amit nem használunk fel, hűtőszekrényben tárolhatjuk.

Sütés: A májat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy lehetőleg nagy átmérőjű teflonserpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, hozzáadjuk a májszeleteket, rádobjuk a felszeletelt fokhagymát és a zöldfűszereket (rozmaring, zsálya). Ha a májszeletek átsültek, a rozmaringos-zsályás fűszeres olajjal (amiben sütöttük) meglocsoljuk. (Ha nincsen elég nagy serpenyőnk, akkor a májat adagokban sütjük, mindig ugyanabban az olajban.) A sütőt előmelegítjük 80-90 fokosra, és a kisütött májakat ott tartjuk, amíg az összessel nem végzünk. Ha az utolsó darabok is elkészültek, ráöntjük a fűszeres olajat, és a sütőben érleljük kb. öt percig. Kivesszük, majd sózzuk és borsozzuk.

A paradicsomot felszeleteljük.

 

Tálalás

A májat tányérokra rendezzük, és rákanalazunk a rozmaringos-zsályás fűszerolajból. A paradicsomot pikkelyszerűen mellétesszük, sózzuk, és meglocsoljuk a bazsalikomolajjal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Májhoz

80 dkg sertésmáj
5 ek olívaolaj
3 db rozmaringág
15 db friss zsályalevél
2 gerezd áttört fokhagymagerezd
bors

Bazsalikomos paradicsomsalátához

50 dkg paradicsom
bazsalikomolaj

Bazsalikomolajhoz

2 dl olívaolaj
2 maroknyi friss bazsalikom
2 gerezd áttört fokhagymagerezd
kk só

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés