Hirdetés

Fahéjas szilvával tűzdelt tarja vörösboros mártással

Fahéjas szilvával tűzdelt tarja vörösboros mártással
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Hozzávalók

1,5 kg sertéstarja csont nélkül

bors
1 kg kemény szilva
1 mokkáskanál fahéj
2 vöröshagyma
1 dl olaj
3-4 dl zöldség alaplé (kockából is lehet)

A mártáshoz:
0,5 dl méz
1 narancs
5 dl vörösbor

1 szál kakukkfű

Elkészítés

A tarját hegyes késsel megszurkáljuk, besózzuk és borsozzuk.
A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. Megsózzuk és meghintjük őrölt fahéjjal. A szilvát összekeverjük a fűszerekkel, azután amennyit csak tudunk, bedugdosunk a húson vágott lyukakba.
A tarját tepsibe téve mellérakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát. Öntünk rá 1 dl olajat és 3-4 dl zöldség alaplevet. Állandó locsolás mellett kb. 90 perc alatt megsütjük.

A mézet egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a narancs reszelt héját, enyhén megpirítjuk, majd felengedjük vörösborral, és belefacsarjuk a narancs levét is. A mártást kakukkfűvel és sóval ízesítjük. Addig forraljuk, míg sűrű szirup lesz belőle. A maradék szilvát a mártáshoz adjuk, és azzal már csak összerottyantjuk.

Tálalás

Köretnek burgonyakrokett vagy burgonyapüré illik hozzá.

A recept, sok más könnyű, nyári fogással együtt megtalálható a Pannon Lapok Társasága kiadásában megjelent Könnyű, nyári ételek könyvében. További információ és megrendelés a marketing@plt.hu e-mail címen kérhető.

Hirdetés
Hirdetés