
Disznókaraj wokban sült zöldségekkel
Ez nem az a készítés közben beszélgetős étel: itt jár a kéz, szeletel, karikáz, forgat, kever, márt, s röpke fél óra alatt kész is vagyunk. Egy pohárka könnyű bor kíséretében kezdődhet a falatozgatás.
Elkészítés
A körethez előkészítjük a zöldségeket:
A sárgarépát rézsútosan vékony szeletekre vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a paprikát kicsumázzuk és vékony, hosszúkás szeletekre szeljük, a gombát vékony szeletekre vágjuk.
A wokot felforrósítjuk, majd beleöntünk egy kevés olívaolajat. Ha az is felforrósodott, beledobjuk először a sárgarépát.
Amíg a répa sül, összeállítjuk a mártást: a balzsamecetet összekeverjük az olívaolajjal, a szárított bazsalikommal, sóval, és a paradicsompürével. Ebbe belemártogatjuk a húsokat.
Közben folytatjuk a zöldségpirítást: a répához dobjuk a póréhagymát, majd a paprikát, és a friss rozmaringszálat. Ekkor egy pici vizet adunk hozzá, majd következik a gomba. Rövid ideig kevergetjük, majd sózzuk. Végül a fagyasztott borsót is hozzáadagoljuk a spenóttal együtt. Egy-két percig sütjük még folyamatosan kevergetve, majd félrehúzzuk.
Egy másik serpenyőt felhevítünk és kevés olívaolajat öntünk bele. Közben a hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe. Amikor az olaj forró, beletesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukat pár perc alatt átsütjük úgy, hogy színt kapjon. A legvégén kevés vizet öntünk alá, ezzel is sütjük kicsit, így remek szaftunk marad vissza.
Tálalás
A hússzeletek mellé csinos zöldségkupacokat halmozunk.